Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Η Microsoft αγοράζει τη Yahoo;

Εδώ και λίγες μέρες κυκλοφορεί η φήμη ... που θέλει τη Microsoft να εξετάζει για ακόμα μία φορά το ενδεχόμενο εξαγοράς της Yahoo.



 Το 2008 οι δύο εταιρείες είχαν φτάσει κοντά σε συμφωνία όμως τελευταία στιγμή .....η εξαγορά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Τώρα που η μετοχή της Yahoo έχει πέσει αρκετά πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν οτι οι συνθήκες πλέον είναι πολύ καλές για να προχωρήσει η εξαγορά αυτή.


 Από την πλευρά της η Microsoft έχει χωριστεί σε δύο στρατόπεδα, σε αυτούς που είναι υπέρ της εξαγοράς για να ενισχυθεί η θέση της εταιρίας στην αγορά και σε αυτούς που δεν συμφωνούν και τόσο με αυτή την κίνηση της εταιρίας μιας και η Yahoo δεν έχει αναπτυξιακές προοπτικές. Για την ώρα πάντως κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν η εξαγορά αυτή θα γίνει πραγματικότητα, όμως και μόνο με τη φήμη αυτή οι μετοχές των δύο εταιριών δείχνουν να έχουν ενισχυθεί στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Τέλος εκτός από το ενδιαφέρον της Microsoft υπάρχουν και άλλες εταιρίες που φαίνεται να “φλερτάρουν” με τη Yahoo όμως για την ώρα τίποτα δεν είναι επίσημο... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου